Reynaers Group förvärvar Forster Profile Systems Ltd

1412

Duffel (Belgien), 15 december 2017 – Reynaers Group har idag meddelat förvärvet av Forster Profile Systems från Arbonia Group. Forster Profile Systems är en schweizisk utvecklare och producent av profilsystem i högkvalitativt stål och rostfritt stål för dörrar, fönster och fasader. Förvärvet är resultatet av ett strategiskt beslut som syftar till att stärka både Reynaers och Forster och förstärka deras ledande ställningar inom byggnadssektorn vad gäller både aluminium- och stållösningar. Forster Profile Systems och Reynaers Aluminium kommer att fortsätta att verka självständigt för att leverera produkter och tjänster inom sina respektive marknader som två separata företag, vilka ingår i paraplybolaget Reynaers Group.

Schweizisk tillverkning

Sedan grundandet 1874 har Forster Profile Systems specialiserat sig på utveckling, produktion och marknadsföring av profilsystem i högkvalitativt stål och rostfritt stål för dörrar, fönster och fasader. Varumärket Forster har vunnit internationellt erkännande för sina högpresterande och kvalitativa lösningar inom säkerhet och brandskydd. Profilerna fraktas från den 14 000 m² stora produktionsanläggningen i Arbon i Schweiz till kunder över hela världen. Forster Group sysselsätter totalt 210 personer vid sitt schweiziska huvudkontor och sina regionala kontor i 11 länder.
 

Tillväxtstrategi

I takt med att de globala behoven avseende energi och säkerhet har ökat avsevärt under de senaste åren, fortsätter även kundernas efterfrågan på arkitektoniska system som kombinerar estetik, energieffektivitet och säkerhet att öka över hela världen. Genom förvärvet av Forster vill Reynaers Group skapa ett lönsamt partnerskap som kommer att innebära att Forster kan fånga upp nya möjligheter på marknaden och bibehålla sin tillväxt.

“Forster’s ”Forsters ledande ställning inom utveckling och produktion av profilsystem i högkvalitativt stål och rostfritt stål kompletteras på ett fulländat sätt av Reynaers ledande roll inom aluminiumlösningar”, säger Martine Reynaers, VD för Reynaers Group. ”Genom att lägga till Forster i vår portfölj kommer vi att kunna bemöta all nuvarande och framtida efterfrågan på högkvalitativa stål- och aluminiumlösningar med fokus på säkerhet och utformning. Jag är övertygad om att våra sammantagna styrkor kommer att stärka vårt gemensamma mål om hållbar tillväxt. Samtliga av våra respektive anställda, kunder och partner, t.ex. arkitekter och planerare, kommer att dra nytta av detta.”
 

Together for Better

I enlighet med sitt motto Together for Better,ser Reynaers Group fram emot att samarbeta med tillverkare, arkitekter och andra berörda aktörer för att förverkliga projekt som inbegriper högkvalitativa aluminium-, stål- och glaslösningar.

Både Reynaers och Forster vill poängtera att syftet med förvärvet är att fokusera på att stärka båda företagen. Företagen kommer även fortsättningsvis att fokusera på att betjäna sina respektive partner, men kommer samtidigt ha ett nära samarbete för att maximera korspollineringen inom R&D och ICT, vilket ger en snabbare inlärningskurva.     

”Både Reynaers och Forster ser det som sin uppgift att arbeta med kontinuerlig produktinnovation, utformning och överlägsen kundservice. Detta gemensamma arv som återkommer i våra kulturer, våra förväntade resultat och vårt kvalitetsfokus kommer även i framtiden att vara det som driver oss att skapa lösningar som är särskilt skräddarsydda för och med våra partner”, säger Martine Reynaers.

Om Reynaers Aluminium

Reynaers Aluminium iär en ledande europeisk leverantör av innovativa och hållbara arkitektoniska aluminiumlösningar. I dessa ingår ett brett utbud av fönster- och dörrsystem, utfackningsväggar, glidsystem och uterum. Reynaers Group som grundades 1965 och har sitt huvudkontor i Duffel i Belgien, är ett globalt familjeägt företag som sysselsätter omkring 2 000 anställda och har verksamhet i fler än 70 länder runt om i världen.  Reynaers Group drivs av innovation och entreprenörskap och har utvecklats till en leverantör av aluminiumsystemslösningar, ytbehandling för profiler och tillbehör, produkter för tak och fasad och komponenter för byggindustrin som är färdiga att installera.  

Om Forster Profile Systems Ltd

Forster Profilsysteme är specialist inom utveckling, produktion och marknadsföring av profilsystem av högkvalitativt stål och rostfritt stål för dörrar, fönster och fasader.  Varumärket Forster, som grundades 1874, har byggt upp ett enastående internationellt rykte för sina högpresterande och högkvalitativa lösningar som kombinerar säkerhet, brandskydd och utmärkt värmeisolering.  Forster Group sysselsätter totalt 210 personer vid sitt schweiziska huvudkontor och sina regionala kontor i 11 länder.

Om Arbonia

Arbonia är en fokuserad byggnadsleverantör som är noterad på SIX Swiss Exchange och har sitt huvudkontor i Arbon i kantonen Thurgau i Schweiz. Koncernen är verksam över hela världen med distributionsföretag liksom kontor och partner i fler än 70 länder. Dess huvudsakliga produktionsanläggningar finns i Schweiz, Tyskland, Tjeckien, Polen, Slovakien och Italien. Arbonia sysselsätter en arbetsstyrka på fler än 8 000 personer.

De företag som ingår i Arbonia är verksamma inom följande sektorer: uppvärmningsteknik, luftkonditionerings- och ventilationsteknik, sanitetsutrustning, fönster, samt ytter- och innerdörrar.

 

Presskontakter

Michel van Put                                                          
CMO Reynaers Group
T +32 15 30 86 64
Michel.van.put@reynaers.com

Els Fonteyne                                                            
Group Communication Manager
T +32 15 30 86 74
Els.fonteyne@reynaers.com

Mer information:

Fler nyheter

Bläddra i nyhetsarkivet
Produkter05-06-2020

Reynaers antimikrobiella beläggningar för Touch- och Horizon-handtag

Industri19-05-2020

Reynaers Aluminium förbinder sig att maximalt minska koldioxidavtrycket

Produkter03-03-2020

Skjut- eller vikparti?