Reynaers antimikrobiella beläggningar för Touch- och Horizon-handtag

Antibacterial coating
0506

Hygien är ett allt viktigare tema i vårt dagliga liv och våra krav har ökat tillsammans med det, särskilt i senare tid.

Med tanke på dessa problem ger Reynaers Aluminium nu en långvarig antiviral, antibakteriell och svampdämpande ytbehandling för Touch- och Horizon-handtag. Kombinationen av skyddet mot dessa tre typer av mikroorganismer är märkt "antimikrobiell".

Denna nya finish är tillgänglig på våra två handtagstyper Touch och Horizon, vilket gör att vi kan erbjuda denna lösning för nästan alla öppningstyper. Den antimikrobiella ytan finns i alla befintliga färger och typer av vår pulver- och anodiseringsfinish och kräver samma underhåll. Systemets estetik bevaras, eftersom det inte kommer att påverka den slutliga produktens utseende.

Denna antimikrobiella aktivitet uppnås med kiseldioxidbaserade nanopartiklar och ett bioaktivt medel, införlivat i pulverbeläggningen eller anodiseringen. Grundligt testad av oberoende europeiska laboratorier enligt ISO22196 har det visat sig att applikationen väsentligt minskar risken för patogenöverföring. Därför kommer detta vara specifikt intressant i byggnader såsom kontorsbyggnader, hotell och sjukhus.

Fler nyheter

Bläddra i nyhetsarkivet
Industri19-05-2020

Reynaers Aluminium förbinder sig att maximalt minska koldioxidavtrycket

Produkter03-03-2020

Skjut- eller vikparti?

Företaget14-12-2017

Reynaers Group förvärvar Forster Profile Systems Ltd