Ekologisk inverkan

Aluminiums har hög hållbarhet och är 100 % återvinningsbart, utan kvalitetsförlust och har etablerat sig som den gröna metallen. Dess anmärkningsvärda styrka, korrosionsskydd och låga underhållsegenskaper gör det till det ultimata konstruktionsmaterialet för en bransch som ständigt söker efter lättare, starkare, mer hållbara och grönare alternativ.

Återvinning

Minst 75 % av alla aluminiumprodukter som någonsin gjorts är fortfarande i bruk i dag - aluminium kan återanvändas för samma ändamål om och om igen. Detta etablerar i princip en cykel med aluminium som kontinuerligt återfyller sig självt. Till skillnad från många andra material förlorar aluminium inte sina unika egenskaper någonstans i processen.

Dessutom kräver återvinning endast 5 % av den ursprungliga energitillförseln – detta sparar 9 ton CO2-utsläpp. Återvinning av aluminiumskrot sparar för närvarande cirka 80 miljoner ton växthusgaser varje år. Detta är ekvivalent med att avlägsna 15 miljoner bilar från världens vägar.

På Reynaers undersöker vi inte bara ständigt nya, innovativa sätt att förbättra återvinning av våra produkter, utan involverar även alla våra intressenter för att garantera att aluminiumfönster återvinns i nya fönster.