Avalon

Scroll

Avalon

Visualisera - Evaluera – Erfar

AVALON, Virtual Reality rummet på Reynaers Campus, låter dig besöka framtida byggnader genom en gemensam virtuell verklighetsupplevelse. Tänk dig att gå in i en byggnad som fortfarande är i designfasen. Tillsammans med dina projektpartners kan du navigera genom olika utrymmen och granska alla designaspekter genom att justera dimensioner av rum eller byggnadselement, byta färger och material. Detta kraftfulla verktyg förändrar radikalt hur konstruktionen av en byggnad utvärderas och visualiseras.

FÖRVEM?

AVALON VR-rummet skapar en idealisk miljö för gemensam erfarenhet och samarbete mellan arkitekter, investerare, entreprenörer och Reynaers-experter. Du kan sammanföra olika intressenter i ett projekt för ett virtuellt besök och för 3D-utvärdering av byggnader och lösningar.

 

VAD KAN AVALON GÖRA FÖR DIG OCH DITT PROJEKT?

AVALON förvandlar din arkitektoniska 3D-modell (Revit, Archicad, Sketchup, Navisworks, ...) till en virtuell modell som du kan kliva in i, så att du kan granska alla slags design och tekniska aspekter från insidan eller runt byggnaden. Ändringar i modellen kan göras i realtid, så att du och kunden kan utvärdera de olika alternativen på det mest realistiska sättet och förbättra beslutsprocessen.

Dessutom skapas en dedikerad generisk modell av både en höghusbyggnad och ett privathus för att kunna utbyta, konfigurera och uppleva Reynaers-produkter i en mest realistisk 3D-byggmiljö.

AVALON kan enkelt omvandlas till ett dedikerat projektmötesrum för att titta på och diskutera olika filer från olika partners genom att växla från 2D till 3D-visning och baksida.

Konceptmodell: ‘Jaspers-Eyers Architects’

HUR FUNGERAR AVALON?

AVALON är ett avancerat projektionsbaserat Virtual Reality-rum, speciellt konfigurerat för arkitektoniska tillämpningar och för grupper på upp till 8 personer. Den femsidiga projektionen ger användaren till en ultimat VR-upplevelse. De 25 projektorerna med sin avancerade laserteknik skapar levande högupplösta bilder som belyser dina arkitektoniska idéer. Aktiva 3D-glasögon skapar en stereoskopisk bild som följer dina rörelser, genererar 3D-illusionen men låter dig fortfarande se människorna runt dig.

AVALON har ett kraftfullt datorkluster för att hantera komplexa arkitektoniska modeller och bearbeta realtidssändning. Den dedikerade middleware-programvaran kan visa filer från över 200 vanliga applikationer som Revit, Archicad, SketchUp och Navisworks som virtuella modeller av högsta kvalitet. Medan användaren navigerar genom modellen med fjärrkontrollen kan operatören ändå göra ändringar i konstruktionsprogrammet.

Denna imponerande uppsättning hårdvara och mjukvara är utformad för att få dina arkitektoniska idéer till liv och att i varje steg skapa bästa möjliga visualisering av ditt byggprojekt.

ANVÄND AVALON HELT I DIN DESIGNPROCESS

KONCEPT EVALUERING

Tidiga koncept kan visualiseras, upplevas, utvärderas och anpassas samtidigt. Titta på 3D-modeller på nära håll och gör förändringar under tiden.
Genom att använda realtidsdesignsutvärdering kan olika varianter provas samt tid och kostnader kan minimeras och eventuella fel upptäckas därigenom.

PROGRAMVAROR: : SketchUp, Autodesk Revit, Graphisoft Archicad, Autodesk 3DS Max, Enscape  

Hospital AZ Sint-Maarten:
Architects: VK Architects & Engineers 
Image: Engie Axima

TEKSNISK UTVÄRDERING & BIM

3D-modeller kan ses nära att utvärdera och diskutera alla slags tekniska problem. VR kan hjälpa till att visualisera, förstå och utvärdera extremt komplexa filer. Du kan navigera genom komplexa BIM-modeller och utföra konfliktdetekteringar. Upptäckt av byggfel tidigt i byggprocessen minskar kostnaderna och förbättrar effektiviteten drastiskt.

PROGRAMVAROR: Autodesk Revit, Graphisoft Archicad, Autodesk Navisworks

HÖG KVALITET DESIGN EVALUERING

Virtual Reality tillåter oss att flytta in i den simulerade miljön och inspektera på nära håll. Navigerbara scenerier av olika husdelar och typer kan användas för att utvärdera designen. Naturliga och konstgjorda ljusförhållanden, möbellayouter, omgivningar och materialval är några av de funktioner som kan modifieras inom VR-miljön.

PROGRAMVAROR: Unreal Engine 4